Udgivet: 16. november 2014

Topplacering til GSG under Møller Madsen Mini Le Mans

På billedet fra venstre ses Patrick Lauridsen og Ian Andersen efter præmieoverrækkelsen.

Søndag d. 16. nov. 2014 blev der arrangeret et 2 timers mini le mans i Århus, hvor Globen Sport Gokart (GSG) deltog med 2 medlemmer.

Arrangementet blev arrangeret af det danske Le Mans håb Nikolaj Møller Madsen, og her fik klubben en personlig invitation og blev tilmeldt med Ian Andersen og Patrick Lauridsen til Gentlemen klassen (Rookie, red.) GSG overvejede faktisk tilmelde sig en højere niveau, men da Ian havde en svækket håndled efter en skade, så blev det til gentlemen klassen på grund af Patrick’s manglende erfaring på højere niveau.

Kvalifikationsrunden blev kørt af Ian, og måtte ret hurtigt køre i pit, da der sprøjtede olie ud af oliebeholderen under rattet. Det fik man fikset hurtigt af Racehalls personale og nu var Ian under pres med at få en god tid, da kvalifikation kun varede 10 min. Da kvalifikationen var kørt stod GSG i spidsen som nr.1 og dermed skulle Ian begynde på Pole 1 (Position red.) foran en række pro kørere.

Nu gjaldt det løbet og pladsen skulle fastholdes, og det lykkedes Ian at holde 1 pladsen, indtil 1 førerskifte, hvor Patrick skulle overtage. Her mistede vi en del kostbare sekunder, så GSG lå som samlet 3'er og 1'er i Gentlemen klassen da Patrick kom ind på banen og den plads holdte det unge håb fast i, og imponerede ved at give en del pro kørere baghjul. Det lykkedes Patrick at indhente nogle sekunder inden det andet førerskifte skulle igennem.

Da Patrick kom i pitten, bøvlede de lidt med selerne og det kostede desværre drengene omkring 10 dyrebare sekunder, og Ian måtte køre ud med tiden imod sig, og han kæmpede en brav kamp, med smerter i hånden og fik indhentet godt 14 sekunder, men den samlede 1 plads var langt væk selvom drengene virkeligt håbede på at vinde F1 Billetterne (Formel 1, red.), da der var 44 sekunder op til 2 pladsen, ved det 3 og sidste førerskifte. Men drengene havde 1 pladsen i deres klasse (Gentlemen, red.), og var foran med hele 4 omgange til næste konkurrent i klassen.

Så nu gjaldt for Patrick at beholde den samlede 3 plads de havde i den samlede stilling, da man håbede på at 2 x podie pladser, hvilket var 3. Pladsen i den samlede stilling (både Pro og Gentlemen), og 1. Pladsen i deres egen klasse. Missionen lykkedes med, at Patrick fastholdte sejren hele vejen til ternede flag blev viftet.

GSG er helt sikre på at nu kan Ian og Patrick sikkert ikke få lov til at køre rookie klassen mere, og derfor helt sikkert rykkes op i pro klassen efter denne pragt præstation.

Resultater:
3 Plads i den samlede stilling. (Både Pro & Gentlemen.)
1 Plads i Gentlemen klassen
Ian Andersen, hurtigste omgang.

Sagt af kørerne:

Ian og Patrick inden det hele går i gang
(Fra venstre ses Ian Andersen og Patrick Lauridsen)

Patrick:

Syntes det gik fantastisk, selvom man selvfølgelig ville have været nr. 1 i den samlede stilling. Så det betyder bare at jeg skal træne noget mere og arbejde på min køreteknik. F.eks. er der steder i Racehall som jeg helt klart kan forbedre, men det siger jeg ikke her, for man ved aldrig hvem som læser med.

Ian:

Presset lå lidt på mig, da jeg skulle køre med en skadet hånd og sørge for en god kvalifikation. Presset blev meget stort, da jeg under kvalifikationen hvor der sprøjtede olie på mine bukser fra den lille beholder under rattet. Det tvang mig ud i pitten og få en ny prop til beholderen, og jeg havde derefter højest 2-4 omgange til køre en god pole tid. Men blev vildt overrasket over at jeg lå nr.1 foran flere pro kørere som har DM mesterskaber bag sig. Løbet i sig selv, kørte næsten gnidningsfrit, hvor jeg og Patrick gennemførte et rigtig godt løb, hvor vi vandt Gentleman klassen og en 3 plads i den samlede stilling.