hello world!
Udgivet: 8. marts 2014

Nicolaj Molbo måtte kæmpe for sin spilletid

Denne gang sætter vi fokus på nogle af de unge trofaste fodboldspillere i Globen Sport. Hvem er Nicolaj Molbo egentligt? Nicolaj har først i de sidste par år gjort sig bemærket på banen selvom han har været med siden 2009.

Nicolaj er en lille frisk hurtigt fodboldspiller som hele sin barndom har spillet fodbold i den hørende Hornslet Idrætsforening. Mens Nicolaj har været medlem i Globen Sport har han også været med i ungdomsprojektet Costa Brava, været på Århus Idrætshøjskole og et lille års spillede han for Kammeraternes Idrætsforeningen (KI) mens han gik på Nyborgskolen.

Tryghed i Globen Sport

Nicolaj havde aldrig forestillet sig, at han ville følte sig så tryg i klubben. Det startede med en forespørgsel om han ikke skulle spille for Globen Sport, da han i fritiden var på fritidshjemmet på Møllevangsskolen i Århus.

Nicolaj fortæller .. ”I fritidshjemmet fortalte min pædagog Søren Toura-Jensen om hans oplevelser med Globen Sport, og om holdets sejr til Deaf Champions League i London. Det lød rigtigt spændende, så derfor sprang jeg ud i det.”

Efter kort tid oplevede Nicolaj en hel ny sammenhold, socialt netværk og fodbold med masser af tegnsprog. Han har været glad for sine oplevelser i Hornslet Idrætsforening, men sommetider kunne man godt føle sig lidt alene fordi kommunikationen mellem døve og hørende var svært. Derfor føler Nicolaj sig rigtig tryg i Globen Sport.

Kæmpet sig til spilletid

De fleste fodboldspillere som melder sig ind i klubben og får spilletid med det samme, men sådan blev det ikke for Nicolaj som i starten har haft flere triste oplevelser alene på bænken.

Nicolaj fortæller .. ”Jeg blev hurtigt accepteret og respekteret af de andre, men der gik langt tid før jeg fik spilletid på banen. Det har bestemt ikke været sjovt, men glad for jeg i dag får spilletid når jeg bliver udtaget til kampene.”

Nicolaj fik flere oplevelser med stor skuffelse, hvor han meget tidligt morgen blev hentet af sine holdkammerater til en døveliga kampe i København eller i Odense. Han møder frisk og viljestærk til kampene, men i starten blev han efterladt alene på bænken.

Nicolaj fortæller .. ”Min værste oplevelse var en døveliga kamp mellem Døvania og Globen Sport for et par år siden, hvor jeg sad på bænken og så gerne ville ind på banen. Det var en rodet kamp med en masse advarsler, og der blev også uddelt 2 røde kort. Men alligevel valgte træneren mig ikke selvom jeg gav vinkede og sagde ”mig, mig, mig” – det var en meget lang køretur hjem efter kampen.”

Hører hjemme i Globen Sport

Selvom han startede i Globen Sport med nogle triste fodboldoplevelser, så er det det fantastiske sammenhold og socialt samvær som tiltrækker ham i klubben. Globen Sport er den klub hvor han ikke vil tøve med bløde eller svede for klubben, og vil ikke på noget tidspunkt overveje skifte klub eller bytte holdkammeraterne ud med nogen andre.

Nicolaj fortæller .. ”Jeg føler mig helt sikker en værdifuldt fodboldspiller i Globen Sport. Når jeg bliver udtaget får jeg spilletid, og for 2 måneder siden under DM Futsal blev jeg for første gang udtaget til 1. holdet og vandt sølvmedalje.”

Til det sidste spørgsmål om han fortryder noget i Globen Sport svarer Nicolaj, ”Nej overhovedet ikke, for jeg er blevet mere motiveret og stærkere. Jeg bliver bedre og bedre til fodbolden ved udfordre mig selv sammen med mine dygtige holdkammerater i Globen Sport” slutter Nicolaj med en smil på læben.

Jesper Molbo tilføjer til afslutningen også, at Nicolaj træner meget flittigt i dag i Hornslet Idrætsforening på kunststofbane i serie 2 og serie 5 niveau. Derudover praler Jesper også lidt stolt over, at Nicolaj har været topscorer for serie 5 holdet.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram