Udgivet: 28. september 2010

Kæmpe brøler af GS

Globen Sport satte lørdag den 11 september 2010 Døveligaens dukseplads over styr med en ringe indsats mod et energisk Døvania hold.

Et Globen hold fuld af selvtillid og høje forventninger dukkede lørdag den 11. september kl. halv elleve op ved AIA Tranbjergs klubhus. Spillerne havde ikke sat point over styr i Døveligaen i over et år.

Første rundes 9-1 sejr på udebane mod Viking havde givet rigeligt med selvtillid. Nu gjalt det Døvania - hvor alt end en sejr var på dagsordnen. Døvania havde havde fået en dårliig start med et nederlag hjemme i Sundby til DAN, der tog føringen med en mand i undertal og cementerede 5-4 sejren. Derfor var et ekstra tændt Døvania hold der troppede op i Smilets by. Efter Døvania smed 3 point ud af vinduet i sidste kamp, skulle der nu rettes op på tingene.
_________________________________________________________________

Det var det op til Globen Sport at bevise hvem der er danmarksmestre, men det knep gevaldigt denne lørdag, den silende regn og glatte bane gjorde det bestemt ikke nemmere - men vilkårene var lige for begge hold. Således var det Døvania der kom bedst fra start, efter en meget jævnbyrdig indledning på kampen. Ali Reza får kampens første store chance, da han slipper igennem på venstre side, men Globen Sports defensiv får afværget. Selvom det er Globen Sport der leverer den flydende del af spillet, lurer Døvania hele tiden på kontrachancerne, det gør de klogt i - Ali Reza slipper igen igennem på venstre side og er alene med Søren Jensen, han kommer forbi og sender bolden i det tomme net til en overraskende 0-1 føring i Døvanias favør.

Globen Sport vågnede op efter Døvanias chokscoring og spillet begyndte at blomstre og det gav pote kun 4 minutter efter Døvanias føringsmål. Martin Søltofts hoved bragte balance i regnskabet efter et Søren Bøgsted indlæg. Den Sorte Hær fortsatte den angribende stil mod Døvanias mål i jagten på føringsmålet. I halvlegens sidste sekund scorede Brian Bille på et flot langskud, der mere lignede et indlæg, men vinden gav måske en hjælpende hånd og GS var tilbage i kampen.

Det var ikke et imponerende trænerteam der mødte spillerne i halvlegen. Trods holdet i halvlegens sidste sekund formåede at tage føringen. Spillerne kunne nu gå ind til anden halvleg, spille klogt og lukke kampen, men sådan blev det i midlertidligt ikke.

Kun seks minutter inde i anden halvleg udlignede Ali Reza og viste igen at hurtighed er hans force, da han kom tæt nok på en fremstormende Søren Jensen, således at hans udspark ramte Ali og han trillede den let i mål.

Globen Sports hold var slet ikke sig selv, men efter en god times spil fik Globen Sport serveret en gave på et sølvfad da Døvanias målmand, Mustafa Harmanci, så rødt efter han kom lidt for tæt på Martin Søltoft, ifølge dommerens vurdering. Døvania satte forsvarsspiller, Anil Sekandari, mellem stængerne og spillede videre 10 mod 11. Der var nu høje forventninger til GS, med en mand i overtal burde det være en smal sag for Danmarks bedste hold at styre og lukke kampen - det var det også hvis hele holdet kan løbe i 90 minutter.

I stedet måtte Globen Sport kæmpe hårdt mod et storfightende Døvania hold, der ikke havde i sinde at opgive. Globen Sports angreb, uden Målkongen Martin Jacobsen, svigtede i flere omgange og som et forsøg på at finde vej til netmaskerne rykkede trænerteamet fyrtårnet, Anders Pedersen, op i angrebet. Globen Sport formåede skam at spille sig op gennem banen, mens det kneb mere med at nå frem til de store afslutninger.

Syv minutter før tid scorede Anders Pedersen på hovedstød efter klumpspil i feltet, nu var det hele op til Globen Sport, med en mand i overtal og kun syv minutter tilbage af kampen skulle sejren bare køres hjem ved hjælp af en omgang klog fodbold, Døvania satsede mere og det gav mere plads til GS' angribere, men igen svigtede de i afgørende situationer. Bl.a. var GS 4 mod 3 i to situationer, men i begge situationer vinder Døvanias 3 mod GS' 4 og det frustrerer tydeligvis og medfører mere egoisme - det var da også Globen Sports offensiv der tabte bolden i en dum ufarlig situation hvor smartass-genen fik overtag og Døvania slog kontra og tilkæmpede sig et frispark omtrent 25 meter fra målstregen, alt i mens offensiven traskede hjemad og uret viste halvfems. Anders Kirchheiner sparkede og ramte bolden perfekt og sendte den ind i netmaskerne oppe ved hjørnet uden chance for Søren Jensen. Helt sikkert et mål den unge spiller sent vil glemme.

Spillet fungerede ikke optimalt og det så til tider ud som om nogle af spillerne ikke gav sig 100% i nærkampe og luftdueller og nærmest udviste mere frygt end mod og ofte tøvede med at tage det sidste skridt ind i nærkampene og i stedet trak sig ud i samme sekund som modstanderen kommer farende. Der var alt, alt for mange adresseløse afleveringer, alt for lidt smuk og klog fodbold, som ellers kendetegner GS. Det er er ikke godt nok, når man vil vinde DM og Champions League

Efter denne kamp kan mange Globen Sports spillere med rette gå hjem se sig selv i øjnene og spørge sig selv: "Er jeg virkelig så god, som jeg egentlig tror jeg er? Er min form, min kamptræning optimal i forhold til det, at jeg spiller for Danmarks bedste hold?"

Globen Sport havde flere makante afbud til kampen, men stillede alligevel med et hold bestående af flere landsholdsspillere.