hello world!
Udgivet: 5. marts 2015

Globen Sport deltog til DDKC 1. afdeling i Brøndby

Globen Sport deltog i weekenden til den første afdeling af Danish Deaf Kartring Club mesterskabet, som i 2015 afvikles over 6 forskellige afdelinger i Brøndby, Vandel, Holbæk, Vojens, Roskilde og Århus.

Denne gang laver vi en anderledes nyhed, hvor klubbens medlemmer fortæller om deres oplevelse til stævnet i weekenden.

Laurits Dahlstrøm:

DSC01893

Da jeg ankom til hallen, tog jeg en hurtig træningsrunde, for at få en fornemmelse for banen og dens kurver og forsøgte så vidt som muligt at finde ud af hvor de bedste overhalingsmuligheder lå og dem var der ekstremt få af syntes jeg. Dog syntes jeg at det var ret avanceret at hallen havde en fjernkontrol over karts'ne som gjorde at de kunne "bremse" dem når der var en hændelse på banen. Alene dette gjorde at jeg havde gode forventninger til løbet og dens udvikling, men inden selve løbet fik vi at vide at der ikke var noget blåt flag, sort flag eller stop & go (10sekunders straf).

I kvalifikationen opnåede jeg at få den 4 bedste tid, men placeringen var ikke specielt god at hace til det 1. Heat, da dette betød at jeg skulle starte på ydersiden, hvor indersiden (5.pladsen) har størst chance for at komme ind i første sving. Scenariet skete, og jeg blev skubbet ind i banden, så hele 4 kørere kørte forbi mig og måtte så kæmpe mig op fra en 8 plads på en bane hvor det i forvejen næsten er umuligt at overhale og med et heat som kun varer 20min var det umuligt at komme i top 3. Skuffet endte jeg på en 5 plads, som kunne have været meget bedre hvis alle flagene havde været stede, for mange kørte desværre ikke specielt som gentlemen.

I mellemtiden mellem 1 og 2 heat var der noget rod med placeringerne og nogen som var forrest skulle være bagerst, hvilket igen ødelagde mit personlige løb. Til det 2. Heat kørte jeg efter bedste evne og måtte blive påkørt hele 2-3 gange og løbet blev stoppet flere gange og smadrede igen alle muligheder i mit mål om en top 3 placering, så igen kom jeg i mål som nr.5.

Min konklusion er at stillingen ikke viser den korrekte stilling, for stillingen ville have været helt anderledes hvis alle regler blev håndhævede, ligesom flagene skulle have været til stede, så gokarting i brøndby er indtil videre for mit vedkommende et no go fremadrettet medmindre der indføres flag og klare regler.

Franklin Ritcher:

DSC01894

Da jeg kom til Gokarting hallen, var jeg ikke helt på toppen mentalt, grundet private årsager, men ville bestemt gennemføre i Globen Sports ånd og specielt nu efter jeg har lagt en masse træning på netop denne bane, for mit mål var top 3 til dette løb.

Inden kvalifikationen, hvor jeg sad i min kart, kunne medarbejderne høre at motoren var helt galt på den mht. hvordan den skulle lyde, hvor jeg så blev henvist til nr.2 kart som jeg skulle køre i, ved kvalifikationen, og allerede her, blev jeg skubbet helt op i banden, i sådan en grad at karten havde 2 hjul på banen, og 2 hjul på banden, hvor jeg så blev hjulpet ned på asfalten af 2 medarbejdere og gennemførte så resten af kvalifikation og endte som toer.

I det første heat, skulle jeg holde på position 2 hvilket var en skidt ting, når man skal holde på ydersiden, og da starten gik havde 3'eren (Patrick Lauridsen red.) en klar fordel og kunne let smutte forbi mig, men han fik ikke lov til at holde den placering, så jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at blive 2'er igen og var ikke langt efter nr.1 (Ian Andersen red.), men han var en lille kende bedre i dag.

Efter 1 heat, gjorde medarbejderne ved hallen mig opmærksom på at mit venstre forhjul ikke var som den skulle være efter uheldet fra kvalifikationen og at den faktisk ikke skulle have været kørt på under 1 heat, som ironisk nok skaffede mig en 2 plads. Men det er medarbejderne som bestemmer og jeg så fik udleveret kart nr.3 på et enkelt løb, hvilket var ret irriterende for mig, da en ny kart har en kold motor, kolde dæk og fuld tank hvilket ikke ville gavne nogen som helst.

I det andet heat startede jeg i den bagerste del, muligvis som nr.10. Men det ved jeg ikke med 100% sikkerhed, da der var en hel del rod med det omvendte grid, men jeg kunne intet stille op udover at bare køre mit eget personlige resultat hjem. Allerede i det 5 omgang var jeg lige efter nr.3 (Patrick Lauridsen) og havde nr.5 i røven (Laurits Dahlstrøm) og under det pres blev jeg lettere svimmel, men holdte mig oppe og kom endelig forbi og lå som nr.3 og havde længe Patrick og Laurits efter mig, og 3 omgange inden det ternede flag lå vi alle 3 lige bag ved en af de bagerste kørere som var 1 omgang bagud, hvor vi i en hel omgang ventede på et hul at udnytte og 2 omgange inden, udnyttede Patrick den rigtig flot ved at glide indenom via en lille passage ved et sving, hvor han fik sig et mindre forspring og derfor kom jeg ind som nr.4.

Men samlet set, på trods af 3 kart skifter, manglende flag og tids straffe m.m er jeg tilfreds med min egen kørsel der resulterede i at jeg fik prisen for hurtigste omgang, og en samlet 2 plads til dette løb og i den samlede stilling.

Dennis Kondrup Kaae:

DSC01892

Jeg havde stor forventninger til det 1.afd, da jeg havde trænet et par gange på banen, men allerede under kvalifikationen blev jeg enormt skuffet, da jeg fik en kart der langtfra var optimal, i forhold til de karts jeg havde kørt træning i. En sjette bedste tid, var ikke lige den start jeg havde sigtet efter og situationen gjorde at jeg måtte sætte stor tiltro til mine egne evner og fastholde teknikken til det første heat, hvor jeg skulle starter om sekser.

Under det første heat, kæmpede jeg med næb og kløer og fik med en 4 plads, som skulle give mig en placering som nr.5 til det andet heat. Men på grund af rod og forvirring havde jeg ikke opdaget at jeg blev placeret som nr.4 som skulle have været Laurits Dahlstrøms placering, og jeg forsøgte at gøre opmærksom på det, men intet blev ændret og jeg kunne så intet andet gøre end at følge løbslederens ordrer og gennemføre løbet.

Det lykkedes mig at avancere mig selv op på en 2 plads, hvor jeg snildt kunne have taget 1 pladsen, hvis det ikke var for den kraftige påkørsel begået imod mig, der resulterede at karten kørte baglæns ind i banden med en så stor kraft at forenden lettede og benene fløj nærmest og alt luften røg ud af mig ved slaget, hvor løbet så blev stoppet, fordi jeg skulle tilses. Havde dog intet andet i hovedet end at skulle gennemføre og køre i mål som 2'er.

I det samlede stilling, endte jeg på en 3 plads efter den 1.afd at det uofficielle DM i DDKC 2015, så det skal man mere eller mindre være glad for, for det opfyldte min ambition om en top 3 placering i netop dette løb.

I bund og grund, syntes jeg også generelt at banen havde sine gode sider i at banen krævede teknisk dygtighed, ligesom udfordringen blev større for kørerne mht. præstation og overhaling, dog har gode sider også dårlige sider i at banen er ret kort i sådan en grad at man hurtigt indhenter de knapt så hurtige, som så enten kan blokere din bane og ødelægge dit individuelle præstation, ligesom manglen på det blå og sorte flag gjorde at man ikke føler at løbet gik retfærdigt til.

Thomas Holm:

DSC01930

Jeg kom til Gokarting, uden de helt store forventninger, da jeg var jo stadig en af de "nye" selvom jeg måske har kørt gokart under DDKC en gang ved Holbæk i 2014, hvor der ellers kun har været et par hyggekørsler for nogle år siden.

I år har jeg besluttet mig for at prøve kræfter med sporten seriøst, ved at køre i DDKC med det mål at komme op i niveau, inden Tyskland Open, hvor jeg godt vil opnå et godt resultat.

Her vidste jeg lige på forhånd, om hvem som var de dygtigste og tænkte kun på at holde mig bag dem og aflæse hvordan de kørte, hvor jeg så kunne få noget erfaring ud fra mine modstandere og måske overhale dem når jeg havde aflæst deres køreteknikker og opnå det bedst mulige resultat.

Denne taktik gav mig en 7 plads både i kvalifikationen, ligesom jeg også fik samme 7 plads i begge heats, og da det er mit første løb på en relativt lille og smal bane, kan jeg ikke udtale mig så meget om kørslen, eller andres kørsel, da jeg ikke er så meget inden for gokartsportens regler endnu, men som jeg kunne forstå mange andre, var der mangel på nogle bestemte flag, hvilket måske kunne have givet mig en bedre placering end den jeg fik.

Men uanset, så ser jeg frem til de kommende afdelinger, hvor jeg med benzin i blodet vil udvikle mig så meget som muligt og være med hvor de store leger.

Patrick Lauridsen:

DSC01896

Ankom til Gokarting med stor motivation og sult og i særdeleshed med følelsen af at der skulle være lidt revanche fra sidste år, hvor jeg var uheldig i to løb der kostede mig point, hvor jeg blandt andet fik et sort flag i Racehall, og en smadret hjul i Roskilde. Så 2015 må godt være et godt år for mit vedkommende, hvor jeg håber at ende på toppen, når sæsonen slutter.

I kvalifikationen, kørte jeg den 3 bedste tid, hvilket var tilfredsstillende, da det betød at jeg kunne starte på indersiden og havde de bedste muligheder for at stjæle 2 pladsen ved det første sving til det første heat.

Da det første heat blev sat i gang, lykkedes den første mission om at komme foran i svinget, så jeg lå lige efter Ian, hvor jagten så var sat i gang. Jagten blev dog spoleret, da de orange blinklys blev tændt var der altid mindst en som snød ved at forsatte med at køre en smule længere end tilladt og give sig selv en fordel, ligesom der var flere som forhindrede mig i at overhale, ved at blokere med vold. Dette kostede mig min 2 plads, hvilket også betød at jeg måtte køre i mål som 3'er.

I det andet heat var jeg pænt frustreret over det første heat, og sagde til mig selv at hvis de andre foresatte med at køre frem uden at blive straffet, selvom løbet var blev stoppet, så ville jeg gøre det samme.

Startpositionerne var tydeligt rodede og flere forsøgte at gøre opmærksom på det uden effekt, og da løbet gik i gang var dette heat desværre voldsommere end det første, hvor næsten alle køre aggressivt og det skyldtes helt sikkert de normalt obligatoriske flag som manglede, for havde disse flag været til stede ville der have været uddelt mange flag og stillingen ville have været markant anderledes end det den blev til. Alligevel lykkedes det mig at køre ind som 3'er igen.

Disse placeringer betød at jeg kom a' point med Dennis Kondrup Kaae & Franklin Richter til den samlede 2 & 3 plads, da de fik forholdsvis en 2 og 4 plads på skift. Så den hurtigste omgangstid skulle afgøre det hele og det viste sig at Franklin og Dennis var lidt hurtigere end jeg på dagen.

Thomas Gul Larsen:

DSC01895

Jeg ser mig selv som en rookie kører, så havde ikke de største forventninger.

Dog syntes jeg at det var fedt med en ny bane i forhold til sidste år, hvilket betød at der var en ny udfordring for os alle, ligesom en ny bane giver en anden slags spænding. I kvalifikationen var jeg den ottende hurtigste, hvilket blev min startplacering til det 1 Heat.

1 Heat var præget af uheld, men blev overrasket over at de som havde et uheld blev ført tilbage til deres oprindelige position inden uheldet inden løbet skulle forsætte. Trods alt fastholdte jeg dog min 8. Plads og holdte et par unge mænd bag mig.

2 Heat var desværre ikke bedre, og jeg røg tilmed en placering ned og kom i mål som nr.9. Jeg håber dog at banen bliver en del af DM indenfor 1-2år, hvis de tilføjer flag og andre regler, ligesom der er lidt mere kontrol med kørernes opførsel på banen.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram