hello world!
Udgivet: 27. juni 2009

Døvelandsholdet kom ned på jorden igen

Efter en god strime hvor landsholdet var ubesejret i 6 kampe, måtte de rød/hvide i torsdags indkassere et stort nederlag på 13-0, men de vil næppe bytte oplevelsen for en anden. For modstanderne var Danmarks andet bedste hold i form af sølvvinderne fra OB.

Repræsenteret af 6 Globen Sports spillere tog Danmarks herrelandshold i fodbold for døve torsdag imod sølvvinderne fra OB. Hvor de pludselig stod overfor spillere, som de normalt kun ser i fjensynet. OB stillede således i stærkeste opstilling. Thomas Helveg, Espen Ruud, Djemba-Nyrén og Peter Utaka var blandt de 11 startende på banen, hvor sidstnævnte var toastmaster og virkelig forstod at få showet til at køre, han stod selv for 4 fuldtræffere.

Niveaumæssigt var forskellen heller ikke til at tage fejl af. OB klarende sig legende let gennem kampen, mens Døvelandsholdet nok mere følte, at de løb en tur i skoven. For løbet, det fik landsholdspillerne lov til i stor stil. De kunne tværtimod ikke gøre andet end at løbe efter OB’erne, der med millimeter præcision vidste hvor de havde hinanden. Fra første spark stod det klart, at OB’s rutine og det faktum, at de kender hinanden særledes godt på fodboldbanen, blev en for stor mundfuld for døvelandsholdet, der intet kunne stille op mod de stærke fynboer. I sidste ende måtte døvelandsholdet se sig besejret hele 13-0.

I den første 45. minutter gav OB’s Espen Ruud en fodboldlektion i hvordan man spiller back. Det ene angreb efter det andet susede forbi Christian Grotkjær der intet kunne stille op, mod den stærke back. Man kunne undre sig over, om OB’s venstre back virkelig er dårlig, siden de hele tiden angreb via højre kanten. I de sidste 45 minutter fik Espen Ruud lov til at slappe af og i stedet foregik angrebene nu op gennem midten, hvor de forsøgte at splitte forsvaret ad. Det lykkedes desværre for dem. I de sidste 45 minutter øgede de føringen fra 6-0 til 13-0.

Tættest på var døvelandsholdet ved stillingen 3-0, da Nassor Salim efter 30. minutters spil i flyvende stil sender et hovedstød tæt forbi mål, efter oplæg af Martin Jacobsen. Ellers var det ikke meget man så til døvelandsholdet på OB’s bane halvdel.

Trods det kedelig resultat, fik døvelandsholdet sig en oplevelse for livet, de nok aldrig glemmer. Derfor betyder resultatet ikke det store, oplevelsen kan ingen tage fra dem.

OB – Døvelandsholdet 13-0 (6-0)

(12) 1-0 Peter Utaka
(21) 2-0 Njogu Demja-Nyrén (Assist: Matti Lund Nielsen)
(24) 3-0 Matti Lund Nielsen (Ripost efter at Ken Lillesø halv-redder hans første skud)
(32) 4-0 Peter Utaka (Snyder Christian Grotkjær og Ken Lillesø fuldstændig)
(38) 5-0 Matti Lund Nielsen (Assist: Peter Utaka)
(42) 6-0 Njogu Demja-Nyrén (Assist: Espen Ruud)
(49) 7-0 Peter Utaka (Assist: Espen Ruud)
(57) 8-0 Oliver Feldballe (Assist: Henrik Hansen)
(59) 9-0 Johan Absalonsen (Assist: Peter Utaka)
(62) 10-0 Johan Absalonen (Assist: Hans Henrik Andreasen)
(69) 11-0 Chris Sørensen (Assist: Espen Ruud)
(71) 12-0 Peter Utaka (Assist: Espen Ruud)