hello world!
Udgivet: 10. oktober 2019

Trods udfordringer er Jan Winther positivt til VM

Som idrætsudøver er der rigtigt mange ting der skal være på plads til et internationalt stævne, og særligt som hørehæmmet kørestolsbruger er der endnu flere ting. Klubbens skytte Jan Winther er i øjeblikket i fuld gang med træning til VM, inden den for alvor starter efter åbningsceremonien i morgen.

Han har trænet de sidste 2 dage, og han har brugt stort set næsten hele dagen i dag på være til kontrol. Det er ikke de mest spændende oplevelser, man kan bidrage med når man står i en betongang sammen med andre SH1 skytere og skal have kontrolleret deres våben, kørestol og udstyr inden turneringen.

Globen Sport har daglig kontakt med klubbens idrætsleder Jan ’Fætter’ Winther, samt skytten Jan Winther som sender deres hilser og oplevelser. Det er historier og oplevelser som klubben gerne vil dele med følgerne, særligt hvor der i forvejen er sparsomme resultater, medier og nyheder fra andre de hjemmesider og platforme i forbindelse med VM.

Det lykkes ikke Globen Sport, at få tegnsprogstolk under hele optakten til VM i perioden d. 30. sept. – 19. oktober, men fik da bevilget tolk i dagene 4. – 6. oktober til Queensland State Championship og igen d. 9. – 19. oktober 2019 til VM.

Så der har været en del ting som Jan er gået glip af, men det har han taget med en smil på læben fordi han har klubbens idrætsleder Jan ’Fætter’ Winther med sig, som løber dobbelt så stærkt med at indsamle alle de nødvendige informationer, hjælper ham med at bære hans udstyr, samt sikre sig Jan er med hele vejen og kampklar til VM.


(Idrætslederen Jan 'Fætter' Winther i Brisbane)

Trods klubbens store arbejde med få kommunens bevilling til en ny kørestol, skyttearm og skydebord, så nåede man ikke få det færdigt og leveret til VM. Produktionen af kørestolen har været forsinket flere gange, så det må vente til efter VM.

Det har frustreret Jan en hel del, men han har taget hele udfordringen positivt blandt andet ved en af andens skyttes skydebord, da han ikke blev udtaget til VM og heller ikke skulle bruge skydebordet. Det har ikke skabt den perfekte stabilitet, men det har helt klart været en forbedring i forhold til den gamle skydebord, så den lånte skydebord blev forbedret efter en kæmpe operation af gaffa-tape og kabelstrips som heldigvis blev godkendt til kontrollen.

At vinde 4 medaljer til Queensland State Championship har givet Jan en større selvtillid, derfor er han ret positivt stemt frem til det kommende VM. Han er godt klar over, at SH1 klassen til VM har flere deltagere end til Queensland State Championship – men er positivt og overbevist om han nok skal komme ud med et godt personligt skyderesultat.

Til VM er der 283 skytter fra 55 forskellige lande, men det er endnu ikke klarlagt hvor mange der er i SH1 klasse, som han deltager til – så det bliver spændende om det er nok til sikre sig medaljer eller kvoteplads til Paralympic Games 2020.

Globen Sport ønsker Jan Winther forsat held og lykke til VM, og håber han giver den hele armen.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram