hello world!
Udgivet: 30. september 2022

Stolt Ian Andersen som ny europamester i gokart

Sidst klubbens medlem Ian Andersen var med til EM gokart sammen med det danske landshold under Dansk Døve-Idrætsforbund (DD)), var for 7 år siden i 2016 i Frankrig. Her deltog han sammen med flere af de gamle klubmedlemmer, men var dengang ikke medlem af Globen Sport.

Europamesterskaberne hedder European Deaf Karting Championship (EDKC), og afholdes som udgangspunkt hvert år. Sidst Ian Andersen vandt mesterskabet var for 10 år siden, og for 2 uger siden i Tjekkiet vandt han igen mesterskabet efter 10 års pause.

Det danske døvelandshold i gokart er i dag uafhængig, og består af aktive gokartkørere uden relation eller tilknytning til nogen specialforbund. I Polen var Ian en ud af 2 aktive gokartkørere fra Danmark.

Stort tillykke til Ian Andersen 🙂

Personlig beretning fra Ian Andersen fra mesterskabet:

På forhånd, havde jeg ikke de helt vildt store forventninger, med tanke på tidligere deltagelse, men blev meget positivt overrasket. Hele setuppet er lavet helt om, i forhold til det tidligere ENDKA og barren er sat meget højt op, hvor man blandt andet havde, "VAR" blandt mange andre nye tiltag med reglement, turneringsform.

I hele turneringen var der kun nogle små skønhedsfejl og dem tror jeg fuldt og fast på vil blive forbedret til næste år. Desværre fik vi ikke helt trænet på banen, inden løbet blev skudt i gang, som man plejer. Så det betød at vi blev nødt til at bruge de 10 minutter vi havde i kvalifikationen, til at få fornemmelsen af banen, kurverne, hældningerne, karten.

Steel Ring var en ret god bane, og med specielle karts (CRG 390cc Honda motorer) er jeg en stor fan af. Så man kan sige at jeg ret hurtigt følte mig "hjemme".

I de 3 indledende heats, vandt jeg både pole position og selve løbene, og her var banen perfekt.

Men så kom vi til finalen, hvor regnen desværre meldte sin ankomst. Her blev jeg nervøs, for en våd bane er ikke en af mine allerbedste kompetencer. Men fik heldigvis pole, og undervejs skred jeg lidt ud, og heldigvis ikke ud i rabatten, så jeg hurtigt kunne komme ind igen og allerede her var de nærmeste konkurrenter lige bagved mig og jeg blev for alvor nervøst. Men det ternede flag kom frem, følte jeg en stor opløsning og glæde, for jeg vandt sidst det individuelle løb til mesterskabet for 10 år siden, og som bonus scorede jeg også hurtigste omgangstid.

/Ian Andersen

Privatfoto © Ian Andersen

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram