hello world!
Udgivet: 30. august 2009

Sehested: "Jeg kan vinde guld!"

Mens de 8 fodboldspillere fra Globen Sport, der skal til Deaflympic på den anden side af kloden, er lettet fra Kastrup Airport og forventes at lande i Taipei lidt før kl. 6 i morgen tidlig (dansk tid), sidder Anders Sehested stadig hjemme i Danmark, han er det sidste og ninende medlem fra Globen Sport der skal med til Deaflympic, han er desuden den eneste af alle Globen Sports udsendte der ikke er fodboldspiller; han er bryder. Pt. er han verdens tredje bedste bryder i døveidrætten, det er noget han ønsker at lave om på i Taiwan, hvor han går efter guldet.

Efter at have vundet både EM og VM for døve samt DM for hørende, mener han, at tiden er kommet hvor han snupper den eftertragte guldmedalje.

Anders, der har 8 landskampe på cv'et, er kun 20 år og allerede blandt verdens bedste døve brydere. Han kan nå at sætte sig på tronen, som den absolut bedste brydere. Han træner 7 gange om ugen og startede allerede som 12-årige.

I brydning er det vind eller forsvind-kampe fra kamp 1. Taber du, er du ude af turneringen. Således skal Anders yde det optimale i hver kamp. På sidelinjen står hans far, træner og teamchef, John Albertsen, klar med gode råd under kampene.

Anders deltager i græsk-romersk brydning i vægtklassen 74-84 kg. Anders skal indvejes en dag før hans første kamp, altså 6. september.

Deaflympic anno 2009 er Anders' første Deaflympic, men helt sikkert ikke den sidste.

Herunder kan du læse om Anders' forventninger til ham selv, om udfordringerne han vil støde på i Taipei og hvordan han har trænet op til Deaflympic.

God fornøjelse!

Hvad er dine forventninger til dig selv?
Jeg jagter en plads i finalen, efter at have vundet bronze ved EM og VM.

Hvem bliver din største udfordring på vej mod guldet?
Min største udfordring bliver nok klimaet og fysisk. Klimaet i Taiwan er jo ikke det samme som her i Danmark,  og jeg vejer ca. 90 kg., som jeg plejer, men jeg skal jo deltage i 84 kg-klassen, så jeg skal smide 6 kg., inden jeg skal til indvejning, derfor kan jeg miste fysisk form, så jeg skal passe på min form.

Hvad ved du om dine potentielle modstandere? Kender du til deres stærke og svage sider?
Jeg kender nogle bryder, der skal med i 84 kg-klassen. Jeg kender til deres stærke og svage sider. Dem som jeg ikke kender, må jeg analysere når de bryder, så kan jeg se deres taktik og deres fysiske styrke.

Hvad er din største styrke når du går i kamp?
Jeg er god til at styre modstanderen, så vinder jeg uden problemer.

Hvilken bryder frygter du mest at møde?
Som i den hørende verden er der mange dygtige bryder, specielt i de Østeuropæiske lande og Iran. Det samme gælder i døve verden, så jeg frygter nok mest, at møde en iraner før finalen, ellers frygter jeg ikke intet! 😉

Hvor mange kampe er du garanteret under Deaflympic?
Jeg får nok mindst 3 kampe på én dag. Brydning er kun et endags stævne, derfor skal jeg bryde kun 7. september.

Hvordan har du trænet op til Deaflympic? Mere intensivt end du plejer?
Jeg træner mere, end jeg plejer. Min træner lavede et program for styrketræning til sommerferien, så begyndte jeg at bryde igen her i august, 5 gange om ugen med brydning. Desuden løbetræner jeg og styketræner stadig. Min form ser god ud! Jeg mangler bare at tabe de 6 kg., så jeg ryger ned på de tilladte 84 kg.

Hvordan vil du betegne din egen form inden rejsen til Taiwan?
Jeg synes, min form er virkelig god, men jeg mangler stadig kondital, så skal jeg løbe både hjemme og i Taiwan.

Er du en bedre bryder i dag, end du var under sidste VM sidste år? 

Ja, jeg er helt klart  bedre end jeg var ved VM (2008, red.), fordi jeg bliver ældre og får mere rutine. Samt bliver min fysisk også meget stærkere. Jeg træner også flere timer om ugen i forhold til før. Derfor vil jeg sige, at jeg kan vinde guldet!
__________________________________________________________

Mens herre- og damelandsholdet i fodbold som bekendt er på vej mod Taiwan, letter Anders sammen med resten af Deaflympic delegationen den 1. septemeber kl. 14:00 fra Kastrup Airport.

(Chinese Culture University Athletic Center. Her skal Anders bryde sig hele vejen til guldet)
Globen Sport ønsker Anders Sehested held og lykke med guldjagten i Taiwan!

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram