hello world!
Udgivet: 11. oktober 2019

Så er World Shooting Para Sport i gang i Sydney

Nu kommer det til gå stærkt med en masse nyheder flere gange om dagen, for nu begynder VM for alvor. Klubbens idrætsleder Jan ’Fætter’ Winther skriver ligt om fredagen d. 11. oktober 2019, hvor der har været træning og åbningsceremoni.

Til hjemmesiden globensport.dk skriver han:

Med Jan Winther’s deltagelse i Para-VM er der udfordringer for konkurrence-ledelsen, da Jan er den første deltager nogensinde i riffel-konkurrencerne der både sidder i kørestol og er døv.

Normalt når døve skyder, er der lys der angiver forløbet under skydningen, men det er ikke tilladt under denne del. Så den danske ledelse og tolkene bruger meget tid på at forklarer konkurrence-ledelse, at vi godt kan overholde sikkerhedsreglerne og følge instruktionerne gennem tolkene.

Kontrollen af våben og udstyr, igår, gik som forventet, der var laaang kø, men det lykkedes. En enkelt knap i skydejakken skulle flyttes 1 cm, for ikke at give for meget støtte og skyggen på kasketten var for lang, men det var også hvad dommerne havde at sætte en finger på.

Træningen gik godt, trods afbrydelse fra dommerne, da man igår under kontrollen havde “glemt”, at markere hvor høj Jan’s rygstøtte på kørestolen måtte være. Det blev målt op igen og markeret, så Jan kunne forsætte sin træning efter 10 min. Trænings tiden er 45 min, så Jan mistede desværre vigtig tid på den manøvre.

Åbningsceremonien var flot, først et indlæg hvor 4 aboriginals spillede et par traditionelle australske musikstykker på diggididoo, blade fra et træ og claves, samt sang. Derefter taler fra det Australske skytteforbund og repræsentanten fra den olympiske komité. Så blev fanerne fra de deltagende nationer præsenteret, her var Jens Frimann valgt fra Danmark.

Der er opstillet 74 konkurrenter i SH1, hvor Jan også stiller op. Jan virker rolig og klar til skydningerne. Første konkurrence for Jan er i morgen lørdag d. 12. oktober 2019, hvor han skal skyde 60 skud liggende med luftgevær.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram