hello world!
Udgivet: 19. februar 2014

Rasmus B. Hansen søger stadigt efter den rigtige klub

I løbet af året sker der utrolig mange klubskifter på trods af, at der i døveidrætten kun er 4 fodboldklubber vælge i mellem. Hvad er det for tanker som gør, at idrætsudøverne skifter klub i tide og utide mens der er andre som bliver i den samme klub i en lang årrække,

I denne artikel har vi fokus på Ramus B. Hansen som lige er skiftet til Globen Sport og tilknyttet håndboldafdelingen. Vi har spurgt ham, hvorfor han netop har skiftet til Globen Sport og hvilke tanker, oplevelser eller forhold som gjorde, at det netop blev Globen Sport som skulle være hans nye klub?

Debut hos DAN

Rasmus fik sin første debut i døveligaen mens han var medlem hos Døves Idrætsklub DAN. Han var kun 17 år gammel, og blandt den større gruppe unge fodboldspillere som var med i talentprojektet ”DANRUF”. Derefter skiftede han til KI i forbindelse med uddannelsesopholdet på Nyborgskolen.

Rasmus fortæller ”Det var en af mine bedste oplevelser nogensinde. En ungt hold med vildskab der bare kørte derud af, og havde en rigtig god træner i Peder Sørensen. Jeg kunne nemt se ham som den perfekte landstræner dengang, men i dag kan jeg godt se Kristian Kappendrup også udretter gode resultater med landsholdet i dag.”

I KI startede han som spiller og blev derefter omskolet til målmand. Efter det ene år hos KI skiftede han tilbage til DAN i et enkelt sæson. Rasmus følte han var på mærkerne og i fremragende form som back spiller, men følte sig uretfærdigt behandlet fordi han ikke fik en fair chance fordi DAN hele tiden placerede ham på midtbanen.

Rasmus følte han kunne bruges som en nødløsning frem for, at blive brugt fornuftigt med hans egenskaber men i stedet på midtbanen hvor han klarede sig ekstremt dårligt og det var netop derfor han skiftede over til Døves Idrætsklub Olympia.

Løb med til Olympia

Rasmus var en af de mange helt unge som var medlem i Døves Idrætsklub Olympia i Herning, og var også en af de mange spillere som forlod Olympia og over til Viking. Der var ellers gode udsigter til, at det længe nedlagte Olympia kunne blive en velfungerende klub med unge talenter og dermed give mere spænding i døveligaen, men sådan blev det desværre ikke.

Rasmus fortæller ”Dengang Olympia lukkede og slukkede. Troede jeg på, at hele holdet rykkede over til Viking. Men det viste sig bagefter, at flere spillere som Alen Skrbo, Emil Trillingsgaard, Ronald Kato kunne gøre en forskel i Viking ikke rykkede med over til Viking.”

I forbindelse med klubskiftet fra Olympia til Viking var Rasmus en medløber, og skiftede fordi alle hans holdkammerater også skiftede til Viking. Der var ikke tid til, at tænke over om det var ret rette valg eller kigge på klubbens idrætstilbud – det var bare et hurtigt valg ved følge strømmen til Viking.

Fortryder tiden i Viking

Det som gjorde, at Rasmus var medløber sammen med de andre unge fodboldspillere til Viking. Målet var skifte til et større hold med flere sportslige muligheder, og dengang troede Rasmus det var Viking. Men desværre i dag fortryder han og kan se, at det ikke var det rigtige valg alligevel.

Rasmus fortæller ”Noget af det bedste jeg oplevede i Viking var sejren over Døvania, og det fantastiske kammeratskab der er i Viking. Vi havde den samme venskab, alder og interesser som vi delte på kryds og tværs. I Viking startede jeg også for første gang som foreningsleder, og det har haft sine udfordringer især som nybegynder og bestemt noget som har styrket mig som person.”

Her i starten af det nye år skiftede Rasmus pludselig til Globen Sport, og det overraskede mange fordi man aldrig havde forestillet sig ham i de sorte hvide stribet bluser hos den århusianske klub.

Nye udfordringer i Globen Sport

Rasmus vælger pludselig være medlem i Globen Sport som ikke har været nogen svær eller usikker beslutning for ham overhovedet. Han anså for år tilbage Globen Sport som et egoistisk hold som kun tænkte på sig selv, og ikke på de andre – det var altid dem selv frem for de andre.

Rasmus fortæller ”Jeg har den sidste tid forskellige positive historier om Globen Sport mens jeg har spillet i døveligaen, og det var f.eks. den utrolige holdmoral der er på holdet som gjorde, at jeg fik et anderledes syn på holdet og på klubben. Globen Sport er faktisk et meget velfungerende klub med højt serviceniveau, og holdet kæmper for bevare sin status.”

Lige nu er Rasmus medlem i GS Håndbold efter, at have startet sammen med en masse andre på det nye håndboldlandshold og forventer ikke på nuværende tidspunkt se sig selv i døveligaen igen inden for den nærmeste fremtid.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram