Klubhistorie fra 2012

Historien om Globen Sport
Udgivet pr. 5. juli 2012

banner

Fredag, den 11.marts 2003 om aftenen i Globen Ungdoms lokale. Der dukkede fremstødet, ambitiøs og unge århusiansk studerende til stiftende generalforsamling.

Det var ca. halvt år tidligere, hvor Aros og Olympia trak sig ud af Døveligaen pga. problemer med DDI. Hvor der var ingen aktivitetstilbud til vores målgruppe på vores geografi.  Der blev oprettet en arbejdsgruppe, som bestod af Jakob Gade, Herluf Juul Christiansen, Bilal Sadiq og Kim Bøge Andersen. Med det formål at oprette en sportsklub, som tilhører vores målgruppe med vores målsætning til at komme med i døveligaen igen i ny sæson.

Globen Sport kom denne aften, bestyrelsen bestod af 3 personer, Bilal Sadiq blev klubbens første formand. Herluf Juul Christiansen blev kasserer, og Helena Jouhki blev klubbens sekretær.

Endelig kom efterårssæson 2003, hvor vi spillede debutkamp mod daværende supermagten i døveligaen, nemlig FC Ahorn. Hvor alle havde forventet, at vi blev bombarderet af dem. Men det blev en af klubbens mindeværdige kamp. Kampen endte med 4-4. Hvor vores angriber Ahmet Kaya har lavet 4 mål i denne kamp. Men vores overpræstation blev efterhånden desværre smuldret. Vi var rodet os i bunden i denne sæson og blev i bunden i flere sæsoner.

Situationen blev anderledes i 2007, da der kom to spillere med landsholdsklasse til den evige bundklub Globen Sport, det var Ronnie Lind og Brian Bille fra mesterklubben FC Ahorn. De var henholdsvis anfører og viceanfører for Ahorn. Globen Sports optur blev begyndt.

Dermed fik vi større sponsoraftaler osv. Klubbens økonomi blev bedre, hvor vi har råd til at komme med gode tilbud til vores medlemmer, og det var mange unge ambitiøse folk i klubben, Globen Sport blev Danmarks mest cult klub indenfor døveidræt, hvor vi fik mange nye fans og tilstrømninger af spillere som vil være del af klubbens optur.

Globen_Sport_sommerfest_09_065

Dermed har Globen Sport døveligaens stærkeste trup i sæson 2007/2008. Hvor klubbens målsætning naturligvis blev, at vi skal vinde døveligaen i denne sæson, hvor vi kan fejre vores 5 år jubilæum. Men desværre den 27.april, som vi kalder for den sorte søndag, hvor vi havde mistet vores dyrebare point til vores rival. Dermed fik Globen Sport første medaljer i klubbens historie i forår 2008.

Efter vores anden plads i døveligaen, modtog vi invitation af europæiske fornemmest fodboldturnering for døve for første gang i Europas døvefodbold historie. Som kaldes Deaf Champion League.

Vi kom til London, hvor vi var i høj motivation og vi vil gøre revanche med vores skuffelsesresultat i døveligaen. Vi ved udmærket at vi ikke var favoritter til denne turnering. Men vores vilje og tro på os selv var for stor til at lege turist i London.  Vi gik hele vejen til finalen. Og vandt af turneringen. Dermed skriver vi europæiske første vinder i Deaf Champion League.

Dermed kåret vores anfører Brian Bille som turneringsbedste spiller. Dermed bliver han europæiske bedste spiller for døveidræt. Globen Sports historie vil fortsætte mange år frem.

Derover vores succeshistorie, er vi desværre ramt af dybt sorg 2 gange i klubbens 5 unge år. Vi har mistet vores to kære unge medlemmer.

  • Richard Sjølund marts 2004, med alderen 24 år gammel.
  • Tobias Petersen marts 2006 med alderen 27 år gammel.

Ære være Richard og Tobias´ minde.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram