hello world!
Udgivet: 15. oktober 2016

Medlemsportræt: Patrick Lauridsen, gokart

I denne portrætserie vil klubben gerne præsentere de forskellige medlemmer som også er i toppen af eliten og amatørgokarten i Jylland, og nu nået til den dobbelte europamester for døve, Patrick Lauridsen:

11245525_10206574310254984_2316563357023575966_o

Patrick startede for første gang med gokart, da han var omkring 8 år gammel med sin egen kart men det gik ikke rigtigt op i en højere enhed, da det ikke rigtigt kunne hænge sammen økonomisk og det krævede en masse arbejde med trailer, opbevaring af karten og alt det mekaniske som vedligeholdelse af karten.

Selvom det var en hobby som hurtigt sluttede efter et par måneder, så har Patrick altid haft en indre lyst til køre gokart igen. Den mulighed fik han igen for 2 år siden, da han blev medlem af Globen Sport efter idrætsgrenen blev stiftet af Laurits Dahlstrøm.

Efterfølgende deltog Patrick i hans første stævne til det uofficielle DM for døve (DDKC) i Roskilde, og på trods af et uheld med ødelagt hjul, så blev han virkelig fanget af det og satsede mere på gokarten. Det næste trin blev da Patrick vandt sin første titel til Vinter Le Mans i Racehall sammen med makkeren Laurits Dahlstrøm i AM serien.

12938150_10208077351188341_4377737462531374893_n

For Patrick har det været en hård kamp, at bevare motivationen fordi han har haft en del personlige ting i det i dagligdagen og ham selv som gjorde, at han ikke kunne overskue det eller følte sig hæmmet af det. Selv personligt siger han, at vejen til succes skyldte den private hovedsponsoraftale han fik med M. Vestergaard. Det var et hovedsponsorat som var med til give ham lysten tilbage, var motiveret og fik stor økonomisk støtte til kunne deltage i flere af de vigtigste stævner som gjorde, at han nu er dobbelt europamester hvor han blev nr. 1 til EM Frankrig i år og nr. 2 sidste år til EM Nordirland.

ian-og-patrick-inden-det-hele-gaar-i-gang

En af de første målsætninger som Patrick havde var, at lære af Ian Andersen som i mange år har været døveidrættens eneste og bedste gokartkører. De har sammen kørt en masse løb og vundet dem på stribe efter hinanden, og ville derfor gerne være bedre end Ian. Afhængig af hvem du spørger, så er Patrick mere eller mindre den bedste gokartkører i døveidrætten som har vundet 4 europamesterskaber både sølv og guld i individuelt og hold, men alligevel er Ian Andersen den dygtigste på samme niveau som Patrick.

I dag er Patrick udover medlem i Globen Sport også elitekører for det aarhusianske team Pølle Racing Team, hvor han også kører for M. Vestergaard til forskellige stævner. Det er en kombination af alle 3 som ifølge ham selv gør ham mere rutineret og mere dygtigt, og han kan ikke se hvor han ville være i dag hvis det ikke var for hans store støtter Michael Vestergaard og Claudio Amdisen fra Pølle Racing Team.

2016-09-03-17-15-51-hdr

Målsætningen i dag for Patrick er, at blive en af de dygtigste blandt de hørende og ser virkelig frem til Globen Sports deltagelse til det uofficielle DM i gokart som ser dagens lys i Racehall d. 13. november, da han har opnået det højeste man kan i døveidrætten inden for gokart med europamesterskabet. Så nu sigter han mod en placering og hæder blandt hørende – men inderst inde håber han også på, at gokarten kan være et springbræt til noget større i motorsporten.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram