hello world!
Udgivet: 18. oktober 2016

Medlemsportræt: Dennis K. Kaae, gokart

I denne portrætserie vil klubben gerne præsentere de forskellige medlemmer som også er i toppen af eliten og amatørgokarten i Jylland, og nu nået til den nye individuelle europamester for døve, Dennis K. Kaae:

Dennis startede med køre gokart for sjovt og for hyggen skyld for 3 år siden, og da han deltog til det uofficielle DM for døve (DDKC) var han overrasket over at ligge i top 5. Derefter begyndt Dennis overveje tingene, og deltog til flere stævner efterfølgende. Pludselig blev det gokartens år i 2014, hvor gennemsnittet blev bedre, han fik udviklet sig selv og kørslen.

Den store overraskelse for Dennis var, da han pludselig blev udtaget til landsholdet som skulle til sin første EM gokart i Nordirland. Individuelt var det en udfordring fordi han vejede lige præcist 86 kg og deltog i en klassefordeling på 70-86 kg uden vægtsystem. Udfordringen var han var den tungeste i klassen, men overraskede sig selv ved køre sig ind på en meget tilfredsstillende 4. plads.

Dennis kører rigtige mange løb, og er en af de aktive medlemmer som deltager i flere løb udover dem som klubben Globen Sport støtter til. Men det som frustrerer Dennis rigtigt meget er, at på Sjælland er der ikke ret mange løb som har et vægtsystem eller med klasseforskel. Det betyder så, at det er umuligt for ham indhente de forankørende når der er en vægtforskel på 10-15 kg. Det er derfor han godt kan lide, at deltage til mange af de jyske løb som ofte er dem som prioriterer med vægtklasser for skabe en bedre konkurrence for alle deltagere.

Udtagelsen til landsholdet i år var ikke nogen stor overraskelse efter, at holdet vandt EM guld i holdkørsel sidste år i Nordirland. Men han var spændt på hvilke klasse han skulle deltage til EM gokart i Frankrig, og der var heldigvis vægtsystem som gjorde det mere balanceret for alle deltagerne. De første kvalifikationer var ikke noget råbe hurra for, men det den helt store joker overraskelse sluttede han sørme på en 2. plads og vandt dermed hans første EM titel i individuelt.

Dennis er holdleder for GS Gokart og har en stor indflydelse på hvordan klubben skal prioritere pengene, og hvilke løb der skal deltages til. Selvom Globen Sport faktisk i takt med årerne bruger flere penge på gokarten, så er der også udgifter til træningen som er umuligt for klubben kunne dække for alle medlemmerne. Derfor er det en udfordring, faktisk den største udfordring at holde sin træning ved lige når det er så dyrt en sport som mere eller mindre i døveidrætten betragtes som en hobby.

Hans målsætning er en topplacering til det første uofficielle DM gokart i Racehall arrangeret af DASU, hvor Globen Sport er tilmeldt med 4 medlemmer i 110 kg klassen. Det er virkelig noget der satses seriøst på, og noget man i klubben virkelig ser frem til. Derudover håber Dennis blive udtaget til landsholdet igen til næste år, så der kan køres et comeback og indhente guldpokalen igen som de mistede under EM Frankrig.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram