hello world!
Udgivet: 4. oktober 2019

Jan Winther vinder guldmedalje ved Hel-matchen til Queensland State Championship

Skytten Jan Winther vinder sin første internationale guldmedalje i Hel-matchen for para-skytterne.

Tegnsprogstolkene er nu ankommet for at assistere ved træning, trænermøder og konkurrencer. Han har i dag skudt konkurrence Queensland State Championship, mod 8 “raske” skytter og 2 andre para-skytter i kaliber 22. riffel. Hel-matchen var tænkt som ren konkurrence træning for Jan og tolkene, inden VM i Sydney.

Hel-matchen består af tre discipliner, knælende, liggende og stående, 40 skud i hver serie. Måden man klarer det på som kørestolsbruger, er at man i liggende; bruger et bord til begge albuer, knælende; med en lille rund plade på 10 cm til albuen og stående; frit siddende i kørestolen. Man har ialt 2 timer og 45 minutter til at gennemfører alle tre skydninger, incl skiftning af borde og prøveskud.

Jan vandt guld i Hel-matchen for para-skytterne. Efter Hel-marchen, fik Jan lov at deltage i finale-skydningen, uden at tælle med på scoringstavlen, igen for at træne hele konkurrencen.

Finale-skydningen består igen af alle tre positioner, men denne gang af 3 serier af hver 5 skud på knælende og liggende og 2 serier af 5 skud stående. Så udgår de 2 skytter med lavest point. Så går man til enkelt skud, hvor der er “shoot-out”, dvs laveste point udgår mellem hvert skud. Finalen blev vundet af Dane Sampson.

Til slut, stod den på en times træning med luftgeværet.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram