hello world!
Udgivet: 31. oktober 2019

Jan Winther fik VM-debut i Australien med stor succes

Målet efter en PL-kvalifikation og VM-medaljer opnåede klubbens skytte Jan Winther desværre ikke, men til gengæld høstede han 4 medaljer fra Queensland State Championship fordelt med 2 guldmedaljer og 2 sølvmedaljer.

          

Jan Winther deltog for første gang nogensinde til et VM, og kunne med det samme se og mærke noget langt højere niveau, end hvad han var vant til som dobbelt danmarksmester i skydning.

Det er ikke noget han skammer sig over, fordi han præsenterede nogle fantastiske resultater. I nogle turneringer var Jan Winther nemlig sammen med tidligere VM-medaljevindere og tidligere PL-vindere, og dem overhalede han med et bedre resultat og fik endda en dansk VM-rekord.

(Klik på billedet for større format)

Klubben havde før VM været på overarbejde for at skaffe midler, ny kørestol og ledsagerhjælp, hvor de fleste ting blev udført med succes og resten kæmper man stadigt med.

Jan Winther fik bevilget en ny kørestol og udstyr, men leverandøren Wolturnus formåede ikke have det klar før VM, så det var igen en masse nødløsninger på hans kørestol for det gamle skydebord kunne slet ikke bruges. Han glæder sig til den nye kørestol og udstyr som forventes færdigt før jul.

Ledsagerhjælpen er blevet afvist 2 gange af Fredericia Kommune, og nu behandles sagen af Ankestyrelsen som vender tilbage med en afgørelse om 4 uger. Det er takke være indsamlingen som gav knap 90.000 kroner, at klubbens idrætsleder Jan ’Fætter’ Winther kunne komme med som ledsager til VM og bistå ham med det praktiske.

          

Mens klubben knokler videre med skabe det bedste økonomiske og materielle vilkår for Jan, så er han selv i fuld gang med at sætte skydetræningen op på et højere niveau. Målet er nu blive bedre og kvalificere sig til en deltagelse til Peru og udnytte den sidste chance for at kvalificere dig til Paralympiske Lege 2020.

Det er endnu ikke kommet på plads endnu hvordan kalenderen eller planen for 2020 ser ud, men idrætslederen Jan ’Fætter’ Winther er i fuld gang med forberedelserne med klubben. Her fortæller idrætslederen, at den første prioritet er patroner, hagl og ammunition som består af mere end godt 75 – 100.000 skud for hele 2020 for både træning og stævnerne.

Derudover skal der ny luftgevær og skydejakke som også er på prioritetslisten. Når skyderegnskabet- og indsamlingsregnskabet er afsluttet, så går klubbens formand Michael Skou Vestergaard i gang med det økonomiske arbejde for 2020, hvor man forventer der skal skaffes godt 200.000 kroner for det hele. Det består af ammunition, udstyr, deltagerbetaling, ledsagerens udgifter og praktiske udgifter til stævner i Hannover, Norge, Sverige, Peru eller hvilke stævner som Jan nu udtages til af Parasport Danmark.

          

Skytten Jan Winther har flere gange nævnt, at han er utrolig taknemlig for Globen Sport og de mange som hjælper ham for komme frem på eliteplan. Udover klubben bestående af Jan ’Fætter’ Winther og Michael Skou Vestergaard, så er der mange flere som ildsjælen Carsten Hansen, hans familie som også hjælper i kulisserne på at skaffe omtale og midler til ham.

Opbakningen og støtten til ham kunne tydelig mærkes i lufthavnen, da han sammen med det danske landshold kom hjem fra VM i Australien. Godt 25 mennesker af kæresten, familien, venner og bekendte sammen med Globen Sport lagede vejen forbi Kastrup Lufthavn søndag d. 20. oktober.

           

Stort tillykke med din VM-debut Jan, skal der lyde fra os alle sammen.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram