hello world!
Udgivet: 23. februar 2016

Indblik i det økonomiske omkring DCL Aarhus 2016

I weekenden havde Globen Sport sammen med Støtteforening DCL Sport årets første bestyrelsesmøde, og værtskabet DCL Aarhus 2016 var på dagsorden samtidigt med evaluering af organisationskomiteens arbejde. Efter evaluering og anbefalinger fra RIR Revisionsfirma og en tilknyttet advokat, så besluttede bestyrelserne forsætte værtskabet med et underskudsgaranti som kun omfatter værtskabet DCL Aarhus 2016 og ikke de sideløbende arrangementer / projekter.

I forhold til de europæiske lande er Danmark ifølge organisationskomiteens præsident Michael Vestergaard, et anderledes land som ikke er heldige med statslig eller kommunalt støtte og må derfor hente de mange midler fra fonde og legater. Det er noget som virkelig har besværligt gjort arbejdet for en mindre fodboldturnering for døve i Europa, og aldrig før har et Deaf Champions League været aflysningstruet.

Under DCL Fodbold i Serbien 2014 fik man 50 procent dækning af udgifterne fra værtslandet, mens DCL Fodbold Tyrkiet 2015 fik 100 procent dækning fra værtslandet – her i Danmark har organisationskomiteens modtaget et tilsagn på 20.000 kroner som kun udbetales efter arrangementet, hvis bestemte vilkår er opfyldt derfor er de penge ikke med på budgettet som sikker indtægt.

Til det fortæller Michael Vestergaard også, at indtægterne for salg af mad og drikkevarer udelukkende går til Viby Idrætsanlæg på grund af forpagtningsaftalen med Aarhus Kommune, og alle andre steder i Europa har de forskellige lande haft mulighed for, at få indtægter hjem mens man i Danmark har et anderledes model som gør, at DCL Aarhus 2016 ikke kan få nogle indtægter overhovedet fra den slags salg og må hente samtlige midler fra sponsor, fonde og legater.

De deltagne hold betaler 300 euro til den internationale DCL Komiteen, og her får den danske organistionskomiteen ikke noget men skal afholde alle turneringens udgifter. Derudover er det de deltagne hold som selv betaler transporten til Danmark, og deres ophold mens de øvrige udgifter afholdes af værtskabets organisationskomiteen.

Turneringens udgifter som organisationskomiteen skal dække under DCL Aarhus 2016:

- Udgifter til Aarhus Kommune for vedligeholdelse af fodboldbanerne, da der lægges beslag på banerne i gennemsnitligt over 30 kampe på 4 dage

- Dækning af udgifter som kampgebyr og transport til 8 hørende dommere fra Dansk Boldspil Union (DBU)

- Dækning af udgifter som forplejning og ophold til 8 døve dommere fra Europa som kommer f.eks. fra Portugal, Belgien, Tyskland og Italien m. flere

- Dækning af udgifter som forplejning og ophold til 3 repræsentanter fra det internationale DCL Komiteen

- Dækning af transportudgifterne for hente / returnere de deltagne hold i både Billund og Kastrup Lufthavn, samt transport af de døve dommere og repræsentanter fra det internationale DCL Komiteen

- Dækning af udgifter til sammaritterne fra Røde Kors og diverse sikkerhedsfolk under turneringen

- Til finalen skal der ifølge DCL Komiteen være en tribune, og eftersom der ikke er det på Viby Idrætspark, så er organisationskomiteen forpligtet til leje disse til finalen d. 13. maj 2016.

 

… og mange andre udgiftsposter som organisationskomiteen skal afholde for, at turneringen kan gennemføres i dagene 9. – 13. maj 2016.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram