hello world!
Udgivet: 3. juni 2009

Globen Sport Europas anden bedste klubhold!

Efter en langturnering med 6 kampe på 3 dage, var der i den sidste kamp lagt op til en gyseligfinale mellem Castellon og Globen Sport, der var i finalen for andet år i træk.Egentlig blev gruppe B med Paris, Arsenal, Stuttgart, Oslo og Konijik kaldt dødenspulje, men alligevel var det to hold fra gruppe A i finalen, mens Athen løb med6. pladsen, da de tabte straffeparkskonkurrencen til Paris, hvor ingen af målmændeneformåede at redde et forsøg inden det 9. eller 10. skud. Det betyder, at Pariskan kalde sig Deaf UEFA Champions 2009.

Nederst påpodiet stod de tyske værter fra Stuttgart, efter en sejr over Arsenal efterstraffesparkskonkurrence. Skuffelsen var malet i Arsenal spillernes ansigt.

6 dage og hele6,5 timer på grønsværen er ikke nogen let opgave, det er jo kun mennesker, mensamtidig var der lige vilkår for alle hold.

Efter at haveelimineret det andet tyske hold på bare to dage, hvor vi i kampen mod Stuttgartså den bedste dommer præsentation i hele turneringen, var spillerne godt trætte.Der var 5 timer til at hvile, inden det gik løs mod Castellon, der nåedefinalen på bekostning af Arsenal - at hvile 5 timer i en bagende sol er ikkeoptimalt, men sådan var det.

Kl. 16:00 blevfinalen skudt i gang, i øvrigt den eneste kamp hvor der var linjedommere med oget hav af tilskuere - vi taler om flere hundrede op til måske tusind tilskuere.

I de første 20minutter af kampen, viste Globen Sport tydeligt, at spaniolernes sejr på 4-1 iden første kamp ikke var det rigtige resultat - selvom Søren Jensen efter 11minutter måtte diske op med en verdensklasse redning for at forhindre Castelloni at komme foran. 18. minutter inde i kampen var Martin Jacobsen tæt på atbringe Globen Sport på sejrskurs med et skud der stryger tæt forbi mål. Kun tominutter senere gør spaniolerne det til 1-0. Castellons 10'er sender en lang tværafleveringindover forsvaret, hvor 9'eren løber mellem Kim Bøge og Brian Andersen, tæmmerbolden perfekt med brystet, så den ligger for fødder af ham, han trækker ind ifeltet, Søren Jensen stormer ud og i samme øjeblik vipper 9'eren bolden over SørenJensen fra en spids vinkel og den er i mål. 1-0 til Castellon.

Målet slår ikkeGloben Sport ud. De kæmper videre i samme gear, men spaniolerne er gode.Specielt deres 10'er, han spiller som Xavi med en raket i røven - for han erhurtig, fandeme hurtig. Tænk dig at blande Xavi's boldkontrol og ultrapræcisedybde afleveringer med Beckhams præcise indlæg, Cristiano Ronaldos hurtighed,Messi's snæver driblinger og ydmyghed, for slet ikke at glemme Andrés Iniestasrøntgensyn - han behøver vel næppe yderligere præsentation.

Spaniolernespillede som Barca. De pressede hurtigt, de spillede bolden rundt endnuhurtigere og var ikke til at holde styr på, på banen. De lignede nogen der trænersammen hver dag, det var fantastisk at se hvor godt de kendte hinanden og hvorpræcist de kunne lægge en aflevering - 8 spanske landsholdsspillere siger ogsåen del.

Dog kunnespaniolerne, som deres træner også sagde efter kampen, ikke stille meget op modGlobens fysiske overlegenhed og selv om Castellon med deres 10'er i centrumgjorde Globen Sport defensiv rundtosset, så måtte de erklære, at Globen ogsåmagtede at køre dem rundtosset flere gange - Der var ingen tvivl om, at de tohold i finalen, var dem der havde fortjent at stå ansigt til ansigt i finalen.

Jon Hesselbergmå efter ca. et kvarters spil lade sig udskifte med en skade efter en hårdturnering, hvor han har spillet fuld tid i alle kampe. På bænken er Martin Søltoftklar - han blev bænket i finalen, for at have en reserve der kunne gå ind ogholde niveauet. På hans bekostning startede 15-årige Søren Bøgsted på venstrekanten.

Mens GlobenSport presser på, for at udligne Castellons føring sker det, der ikke må ske.Et skide uheldigt selvmål, sender Globen Sport ud i mørket efter 26 minuttersspil, da en forsvarsspiller og målmanden glemmer øjenkontakt og derfor senderforsvarsspilleren bolden forbi Søren Jensen ind i målet, nederst ved stolpen.Det selvmål kunne så skide nemt være undgået, ved at have øjenkontakt ellersparke bolden ud til indkast - men det kan ske og ingen bearbejder nogen. Man måheller ikke glemme at Globen Sports centrale forsvar var hårdt svækket afafbud, da det faste makkerpar, Bilal Sadiq og Søren Glad, var hjemme i Danmark.Derfor var det Kim Bøge og Troels Dyhr der måtte overtage tjansen og despillede begge en rigtig god turnering, til trods for den mere uvante position.

Spaniolerne medden irriterende 10'er i topform gjorde forskellen og man kunne tydeligt mærke,at spaniolerne faldt til ro efter 2-0 målet - faktisk lignede de nogen som togsejren for givet, ligesom deres træner gjorde det før kampen. Det skulle GlobenSport udnytte ved at udligne inden halvlegen. Med over en time endnu kunne altske! Globens spillere troede også på det, indtil det gik galt igen 1 minut førhalvlegs fløjtet hvor Kim Bøge indkassere et gult kort for at nedlæggespaniolernes 9'er i det kriminelle felt, dommeren dømmer korrekt straffe - detstraffespark kunne dog godt være undgået, da situationen ikke var så farlig.Spanien score til 3-0 på straffe via nederste stolpe, Søren Jensen springer iden rigtige retning, i den rigtige højde, men Castellons skud lægger helt udeved stolpen.

Det vartydeligt at se, at det var den forkerte taktik der var blevet lagt til kampen.Den aldrende Brian Terkelsen skulle sammen med Faith Öcal dække turneringenshurtigste midtbane fra Castellon - det var en klar taktisk fejl.

Samtidigsparkede flere spillere adresseløse indlæg indover, som spaniolernes 2 meter højeforsvarskæmpe let sendte væk igen - egentlig var der så få indlæg der ramtemedspillerne, at det ikke er værd at nævne! Ligeledes gjorde flere skader hosvores profiler det ikke lettere. Jacob Bast måtte sidde over både i semifinalenog finalen. Mens flere spillere var præget af modstandernes meget svinske spilmod danskerne - hvor modstanderne tog alle metoder i brug for at stoppe GlobenSports spil. Halvlegen blev brugt til at give spillerne en opsang, et partaktiske ændringer, som alligevel ikke ændrede så meget.

Spaniolerne øgedeføringen betydeligt i anden halvleg mod et Globen hold der tydeligvis havdemistet troen på sejren. Først 4-0 i det 54. minut, bare to minutter senere stodder 5-0 og med 15 minutter igen cementere Castellon sejren og kunne fortjent løftepokalen med 'de store øre'.

Pokalen komikke med hjem til smilets by igen, men Globen Sport gik ikke tomhændet hjem, tværtimodsatte vi flere rekorder og viste igen fodbold Europa at danskerne hører hjemmei toppen af europæisk fodbold!

Søren Jensenkom igennem hele kampen på flere hårde prøver og trods 6 indkasserede mål,spillede han en god finale med flere refleks- og verdensklasse redninger.Igennem hele turneringen indkasserede Søren Jensen 12 mål, de 10 af dem modCastellon. Men man må ikke glemme hvordan han i kampen mod Stuttgart diskede opmed et hav af refleks redninger på klos hold og verdensklasse redninger, hvorhan måtte udnytte hele hans højde for at redde Globen Sport - uden ham varGloben Sport ikke nået så langt i turneringen.

Søren Jensen blevfortjent hædret med titlen: Safe hands - Europas bedste målmand.

Martin Jacobsenblev endnu en gang topscore og satte nye rekorder med flest scorende mål i heleturneringen, hurtigst scorende mål, hurtigste hattrick, to hattrick i træk ogflest scorende mål i én kamp samtidig har han rekorden for flest scorende mål itræk med 6 mål. Desuden præsenterede han at score 7 mål i sølle to kampe. Haner Europas målkonge nummer 1!

Martin Jacobsenblev fortjent hædret med titlen: Golden ball (Den gyldne bold) - Europastopscore

Selvom det ermange rekorder er der flere!

Umiddelbart førChampions League indlemmede Globen Sport Søren Bøgsted i truppen og det vistesig ikke at være nogen dum beslutning. På banen kan man ikke se han er 15, hanspiller mindst som en 18-årige og hans mod er formidabelt - han går til den ogsåselvom modstanderen vejer dobbelt så meget end ham selv, han går til den! Haner turneringens største overraskelse og skrev sig ind i historie bøgerne, somindehaver af rekorden for yngste målscore nogensinde, blot 15 år 234 dagegammel var han, da han den 30. maj kl. 10:23 udlignede Stuttgarts føring isemifinalen og satte en vigtig fod i Globen Sports vej til finalen. Hanspillede en rigtig god turnering, ham ser vi helt sikkert meget mere til ifremtiden.

Brian Andersener indehaver af rekorden for hurtigst scorende mål. En rekord der næppe bliverslået de næste mange år. Kun 22 sekunder skulle han bruge i kampen mod Graz den29. maj, fra bolden var givet op til den igen lå i modstanderens net.

Ligeledes erBrian Andersen indehaver af rekorden for det mål, der er scoret længst udefra.Her lyder rekorden 50 meter.

Assistenttræner,Brian Terkelsen, er den ældste spillere der har været på banen i Deaf ChampionsLeagues historie. 44 år gammel.

Globen Sport eri besiddelse af mange individuelle rekorder, men selvfølgelig er Globen Sportsom klub også i besiddelse af nogen rekorder, lad os se:

Globen Sport erden eneste klub der har formået at stå i finalen to år i træk, Globen Sport erligeledes i besiddelse af rekorden for største sejr nogensinde; 7-1 mod Graz.Der er sikkert flere rekorder, hvis man tænker sig om.

Spaniens 10'erblev helt fortjent hædret med trofæet: The player of the tournament - Europasbedste spiller 2009.

Globen Sportfik som følge af deres anden plads 300 euro.

Globen Sportsspil gennem hele turneringen bragte en masse respekt med sig fra hele Europa.Da kamerablitzene fik frit løb var der heller ingen tvivl om hvem der er Kongenaf Europa... Globen Sport!

Globen Sporthold i Champions League var som følger (Tallet i parentes er spilletid iminutter):

1. Søren Jensen(390 minutter)

2. Ivan Strømgaard(60 minutter)

3. Kasper Jørgensen(60 minutter)

4. Troels Dyhr(330 minutter)

5. BrianTerkelsen (120 minutter)

6. Jacob Bast(240 minutter)

7. JonHesselberg (315 minutter)

8. Jeppe Schøjdt(390 minutter)

9. Martin Søltoft(375 minutter)

10. Brian Bille(390 minutter)

11. Faith Öcal(390 minutter)

12. Søren Bøgsted(300 minutter)

13. Jakon Gade(60 minutter)

14. MadsKnudsen (60 minutter)

15. Kim Bøge(390 minutter)

16. NicolajMolbo (60 minutter)

17. BrianAndersen (330 minutter)

18. MartinJacobsen (375 minutter)

----------

Efter endt turnering var der lagt om til en brag af en fest i bedste Coyote stil på Coyote House. Her var der efter sigende 1500 døve og musikken væltede ud af højtalerne i så stor stil at Crazy Daisy med det samme kan pakke sammen!

Til sidst vil Globen Sport gerne takke alle sponsorerne der har støttet Globen Sport, der skal også lyde til stor tak til vores massør, Jihanne, der virkelig må have ømme hænder og fingre efter al den massage hun gav, og til sidst med ikke mindst en stor tak til de 5 fans der fulgte os og heppede på os hele turneringen og endda havde fået lavet et rigtig flot flag til anledningen.

På gensyn næste år i Madrid, hvor vi igen går efter pokalen!

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram