hello world!
Udgivet: 25. februar 2014

Emil Empacher fik en ubehagelig klubskifte

Der er flere ting som gør, at de idrætsudøverne i døveidrætten vil skifte klub selvom der rent faktisk ikke er så mange klubber vælge i mellem. Det er meget forskelligt hvordan folk vælger deres nye klubber, hvor for nogen er der fokus på kontingentet, afstanden til træningen eller hvilke af deres venner som er medlem i de forskellige klubber?

I denne artikel har vi fokus på Emil Empacher som skiftede til Globen Sport i sommers. Vi har spurgt ham, hvorfor han netop har skiftet til Globen Sport og hvilke tanker, oplevelser eller forhold som gjorde, at det netop blev Globen Sport som skulle være hans nye klub?

I forbindelse med klubskiftet var Emil ude for en af sine livs sværeste beslutninger. Det startede som et naturligt valg, at skifte til Globen Sport fordi han skulle starte på tekniske skole i sommers og flytte til Århus samme sted hans uddannelse.

Egentlig ville Emil ikke skifte klub og forsat være medlem i Døvania selvom han boede i Århus, men alligevel måtte overveje en ny klub på grund af transportstøtten. Døvania havde tidligere fortalt ham, at han ikke ville kunne transportstøtte hvis han boede i Århus og var medlem hos Døvania, derfor overvejede han så derfor et klubskifte til enten DAN eller til Globen Sport.

Emil fortæller ”Det var en hård beslutning, fordi jeg har været medlem hos Døvania siden jeg var 10 år, og midtvejs var jeg også medlem hos Ahorn på grund af ungdomsprojektet Costa Brava. Min tid i Døvania var noget af det bedste, og det var et naturligt valg fordi jeg gik på Kastelsvejskole og alle mine klassekammerater også dyrkede fodbold der.”

10 års kammeratskab forsvandt

Den dag det blev almindeligt kendt blandt hans holdkammerater i Døvania, at Emil skulle skifte klub ændrede det hele sig lige pludselig og via det sociale medie Facebook blev han også svinet til, kaldt forræder og en masse rygter opstod.

Gennem længere tid havde Emil ikke modtaget sine kontingentopkrævninger fra Døvania, og lige før sin udmeldelse fra Døvania skyldte han over 2.000 kroner som han så fik betalt inden han meldte sig ud. Det var en af de værste rygter som opstod som gik ud på, at han skulle have fået penge under bordet for sin klubskifte som skulle dække hans restance fordi han ikke selv havde råd til betale.

Det hele var en tilfældighed som udviklede sig til en hetz og involverede Globen Sport, hvor klubben efterfølgende var nødt til blande sig debatten for afkræfte rygterne. Efter et par uger blev rygterne manet til ro igen, men for Emil opstod der bare nye rygter.

Emil fortæller ”Det er ikke noget det sjoveste, at blive svinet til af holdkammeraterne som har været mine venner gennem 10 år på holdet. I forbindelse med min restance er jeg faktisk jeg af, at Døvania fortæller de andre medlemmer om det og derefter blev det hele værre og ret ubehageligt.”

Valgte Globen Sport fremfor DAN

Efter meldingen fra Døvania om, at Emil ikke fik noget transportstøtte overvejede han faktisk først DAN som kommende klub efter 10 år i Døvania. I en periode var det rart for Emil, at mange spillere fra DAN begyndte sende mange beskeder og gav ham opmærksomhed.

Det eneste som afholdte ham fra vælge Globen Sport med det samme var, at han følte tidligere det var en arrogant klub og en dårlig taber.

Emil fortæller ”Jeg valgte Globen Sport fordi jeg havde set en positivt klubforandring, og det faktisk nok ikke var sådan som jeg havde gået og forestillet mig. Derfor endte det med, at jeg valgte være med i Globen Sport. Jeg håber på nye oplevelser og udfordringer selvom et stort del af mit hjerte altid vil banke for Døvania også selvom det endte meget meget dårligt.”

Fik et nyt syn på Globen Sport

Emil var overhovedet ikke på noget tidspunkt usikker eller i tvivl om sin klubskifte til Globen Sport, men alligevel lidt nervøs for hvordan klubbens holdånd? Ville han få noget spilletid?

Emil fortæller ”Jeg blev udtaget til kampen mellem Døvania – Globen Sport, og var overraskede over jeg har fået så meget spilletid i de første måneder i klubben.  Desværre er jeg nu skadet efter den sidste kamp mod Viking i Vejle, hvor jeg også fik pådraget mig en skade. Jeg troede ikke det var alvorligt, og slet ikke da min holdleder sagde jeg skulle på skadestuen efter kampen. Jeg valgte tage direkte hjem og nu er jeg uheldigvis blevet opereret og kan ikke spille før til sommer.”

Globen Sport forandrede sig klubmæssigt i sommeren 2013 og Emil føler, at han skiftede til klubben på det rigtige tidspunkt. En ny forandring og en ny tid er skabt i Globen Sport, og der er kommet mange sociale arrangementer og nye idrætsgrene som håndbold, golf og ungdoms fodboldprojekt.

Og her slutter Emil af med, at han kan takke Døvania for de nye udfordringer fordi han ville have skiftet tilbage til Døvania, da uddannelsen gik i vasken – men den ubehagelig behandling gjorde ham mere fast besluttet på vælge Globen Sport.

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram