hello world!
Udgivet: 30. august 2016

Danmarks første internationale gokartstævne for døve i Vandel

På billedet ses Thomas Geerk Jørgensen fra Vandel Gokart med tørvcejrskart til venstre og regnvejrskarts til højre.

I Vandel Gokart skal Danmarks første uofficielle internationale gokartstævne for døve finde sted på lørdag d. 3. september, og det hele er arrangeret af en enkelt døv gokartkører Ian Andersen som glæder sig rigtigt meget.

Ian Andersen i hans præsentationsvideo om Denmark Open i Vandel Gokart.

Weekendens stævne gennemføres med 36 herrer i både A og B rækken mens de 4 kvinder får deres egen samlet kategori. De 40 deltagere kommer fra 9 forskellige lande fra England, Færøerne, Polen Tyskland, Norge, Letland, Danmark, Irland og Nordirland.

Program:

13:00 – Træning
14:00 – Orientering
14:15 – 1. Kvalifikation
14:30 – 2. Kvalifikation
15:05 – 1. løb, gruppe B
15:40 – 1. løb, gruppe A
16:15 – 2. løb, gruppe B
16:50 – 2. løb, gruppe A
17:30 – Medaljeoverrækkelse 

Adresse:

Vandel Gokart
Van Del Park 1
7184 Vandel 

Hvorfor et uofficielt stævne i Danmark?

Ian Andersen fortæller, at hvert år arrangeres der en venskabsturnering blandt de døve gokartkørere i Europa og netop sidste år blev det afholdt i Tyskland mens det tidligere også har været afholdt i Norge, England, Irland og Nordirland.

I gennemsnittet har alle venskabsstævnerne været deltaget med et deltagerantal fra 35 til 50 deltagere, så det er et tilfredsstillende resultat med 40 deltagere i Danmark selvom der kun er tilmeldt 7 danske gokartkørere.

Historien bag gokarten i døveidrætten

Det er underligt at tænke døveidrætten ikke rigtigt har haft gokart i så mange år som man tror, på trods af døvelandsholdet sidste år blev etableret og allerede for andet år i træk har høstet EM medaljer både individuelt og i holdkørsel.

Interessen for gokart startede med et uofficielt gruppe DDKC – Danish Deaf Kartring Club stiftet af Ian Andersen, som nu er gået et skridt videre mod et større internationalt stævne på dansk grund. Det startede for første gang i Racehall for 4 år siden med kun 6 deltagere, og gennemførte efterfølgende en masse uofficielle turneringer med svigende deltagere helt op til 20 personer frem til udgangen af sidste år hvor det nu er blevet erstattet med et officielt danmarksmesterskab under Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI) inden udgangen af 2016.

I dag er der to døveklubber med gokart hos Døves Idrætsklub VIKING i Vejle, og Globen Sport i Aarhus. Det vides endnu ikke om der kommer flere klubber, men det er forhåbningerne når døveidrættens første officielle DM gokart for døve skal gennemføres.

Denmark Open får højt standard med Vandel Gokart

Vandel Gokartbane er 900 meter som generelt ikke er særligt langt, men banen er en ren udfordring med 14 forskellige sving af nascarkurve, niveaufald og højhastighedsstræk.

Det som gør stævnet får en høj standard med Vandel Gokart er deres investering i nye kart. De købte nye karts i februar 2016 men så blev de solgt til Mou Gokart og så fik man købt ekstra nye og avanceret karts for et par måneder siden i form af Honda 270 ccm og 9 hk med en topfart på 80 km/t. Der er kommet to forskellige karts som er beregnet til tørvejr med almindelige dæk, og de andre som er regnvejrskarts regnvejrsdæk.

Thomas Geerk Jørgensen fra Vandel Gokart har kendt Ian Andersen og de døve/hørehæmmede gokartkørere igennem nogle år. I forbindelse med det kommende Denmark Open i Vandel udtaler Thomas:

’Vi nyder altid at få besøg af drengene hos os, da de er så vældig passionerede omkring deres sport og ikke mindst høflige og rare mennesker. Ian er en ildsjæl når det handler om motorsport og han formår at få stablet nogle flotte arrangementer på benene. Et sådant engagement og drive ønsker vi at anerkende ved at hjælpe Ian, til at afholde nogle super gode arrangementer.

Nok havde vi primært i starten nogle kommunikationsudfordringer, men vi kender nu hinanden godt, og jeg føler at der er en gensidig forståelse for hvordan man leverer stævner med den rette professionalisme. Ian griber chancen for at nå sine mål indenfor motorsport igennem en alternativ tilgang i forhold til racerkørere med kæmpe budgetter, og vælger derfor at begå sig indenfor mulighederne i udlejningsgokarts. Det kan give nogle ups and downs når man ikke selv har indflydelse på materialets stand, men det afholder ikke Ian fra at kæmpe videre.

Det syntes jeg er en flot indstilling at have til tingene, hvilket vi vælger at anerkende med præmiesponsorat, gode aftaler og ikke mindst gode materielle betingelser ved deres besøg hos Vandel Gokart. Det går desuden meget godt i synergi med vores mission, om at tilbyde professionelle oplevelser for amatører. Vi ønsker at alle med interesse for motorsport, skal have muligheden for en professionel oplevelse – også til et lavt budget!

Afslutningsvis er jeg meget imponeret over fællesskabet som strækker sig ud over landets grænser. At kunne samle kørere fra hele verden til et gokartløb i Danmark – i Vandel… Det er flot!’

Sponsoropbakning er meget vigtigt

Ian Andersen har forgæves forsøgt skaffe sponsorer men det lykkes desværre ikke. Dog alligevel har han en smil på læben, fordi det bliver gennemført med et fantastisk samarbejde med Vandel Gokart.

’Jeg er meget glad for det kommende Denmark Open fordi det var Vandel Gokart som sprang til som sponsor og som samarbejdspartner. Det er en gevinst for os døve, at vi kan deltage med en fornuftigt deltagerbetaling og Vandel Gokart også giver os muligheden for opleve et højt professionelt gokartstævne i Danmark som vi endnu ikke har set.’

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram