hello world!
Udgivet: 8. oktober 2014

Cool Challenge 2014

På billedet fra venstre: Patrick Lauridsen, Steffan Caspersen, Dennis Kondrup Kaae, Franklin Richter og Laurits Dahlstrøm.

I morgen går det løs i RaceHall, når Cool Challenge 2014 løber af staben. Globen Sport deltager med 4 kører.

I søndags trænede de sammen op til stævnet. I morgen går det for alvor løs, på asfalten i Racehall til årets Cool Challenge stævne. Der køres i 2 forskellige klasser – Pro klassen og Rookie klassen. Der er præmier til en værdi af 21.000 kr.

31 teams er tilmeldt. 10 i Pro klassen og 21 i Rookie klassen. Globen Sports suverænt bedste kører, Ian Andersen, er tilmeldt Pro klassen sammen med en hørende kammerat, Jacob Mathiassen, under navnet ’Tegnsprogstolken.dk’, som er Ians sponsorer. I Rookie klassen finder man Globen Sports 3 Rookie-deltager, de skal folde sig ud under navnet ’Globen Sport Gokart’ i det 2,5 timer lange løb og består af Franklin Richter, Laurits Dahlstrøm og Patrick Lauridsen.

Cool Challenge får også besøg af prominente navne. I Rookie klassen finder man et team kaldt ’Pølle Racing Team’. Teamet består af fodboldspillerne Martin Jørgensen og Steffen Rasmussen (AGF) samt de forhenværende fodboldspillere Jesper Grønkjær og Thomas Helveg. Tiden vil vise, om de har benzin nok i blodet til at begå sig på den varme asfalt.

I Pro klassen går det heller ikke helt stille for sig. På Pro teamet under samme navn – ’Pølle Racing Team’ – finder man Mark Kamstrup, tidligere dansk mester i Formel Ford, han skal sammen de nordiske mestre i Rotax klassen 2014, Nicolaj Kandborg og Mads Thomsen, forsøge at køre sig ind på podiets øverste plads.

Globen Sports gokartleder, Laurits Dahlstrøm fortæller om forventninger til morgendagens stævne: ”Som udgangspunkt er forventningerne gode resultater, hvor vi viser god og fornuftig kørsel, hvor vi respektere flagene, banereglerne og ikke mindst dommerne og arrangøren Claudio Amdisen, i sådan en grad at vi viser at døve/hørehæmmede også kan være med”, og forsætter ”Jeg håber dog på en top 3 placering i både pro og rookie klassen, og ikke mindst at holdenes karts ikke sætter ud eller går i stykker under løbet, da det er et ret langt løb”. Slutteligt fortæller Laurits Dahlstrøm, ”Deltagerne har trods alt været i Racehall og haft fælles træning i søndags på lidt over 1 time samlet og har haft rig mulighed for at lære banen at kende

Rotax klassen og Formel Ford

Rotax klassen er en populær klasse i gokartens verden, som bygger holdbare motorer, lave driftsomkostninger og plombering så alle motorer er ens.

Formel Ford anses som historiens ubestridt vigtigste racerklasse på verdensplan, når det gælder rekruttering og skabelse af stjernekørere til bilsportens topklasse. Kevin Magnussen har vundet DM i Formel Ford. Tyske Michael Schumacher lagde også ud som Formel Ford kører, som tager udgangspunkt i en 1600 cm3 (kubik) Duratec aluminiumsmotor. Designmæssigt ligner Formel Ford ræseren noget mellem en gokart og en nuttet udgave af en Formel 1 ræser.

89658
(Foto: Kevin Magnussen i hans Formel Ford ræser)

Globen Sports ønsker kørerne held og lykke i morgen!

Powered by
info@globensport.dk
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram