GS Gokart til German Open i Essen

GS Gokart havde som bekendt, tilmeldt 2 hold til 2. Deaf Motorsport Competition 2015 også kaldet German Open d. 21. marts 2015 i Essen, Tyskland.

DSC02115

Holdet GSG 1 bestod af den rutinerede Patrick Lauridsen, og de 2 nye rookier Thomas Holm og Anne Andersen som skulle få sig noget international erfaring i karten, mens Franklin Richter og Laurits Dahlstrøm havde sat sig på GSG 2.

Inden løbet, var der ret mange informationer vedr. de 3 obligatoriske kører skifter under løbet samt at man skulle skifte til den foran holdende kart, når man skulle ud og tanke op, hvilket ville ske 2 gange undervejs løbet, forstået sådan at alle hold havde kørt i 3 forskellige karts under selve løbet og her herskede der en smule forvirring blandt deltagerne og det kunne også ses på banen efterfølgende.

Alle hold, skulle i karten under kvalifikationen, der havde en varighed af 30 minutter og under denne kvalifikation, fandt mange ud af at banen ikke var helt plant, hvor der blev krævet en hel del koncentration, samt et godt greb om rattet flere steder på banen, ligesom man også fandt ud af at alle karts var helt vidt forskellige, hvor nogle bare var hurtigere, andre havde bedre styretøj og meget mere. Men med de 2 tankninger undervejs, skulle man håbe på at altid fik sig en god kart.

I kvalifikationen, fik begge hold desværre dårlige karts der ikke kunne følge med de forreste, hvor GSG's hurtigste tider blev sat af Patrick og Laurits, så GSG 1 fik startposition 10, mens GSG 2 fik startposition 9. Patrick og Laurits skulle tage den første tørn, som følge af at de var de hurtigste under kvalifikationen, og i næsten 8 omgange holdte nogle tyskere desværre Patrick og Laurits stangen ved at blokere konstant, og det kostede dyrt i tiden op til de forreste.

DSC02194

I den 9 omgang fik Laurits nok, dels fordi der ikke kom nogen flag frem og kørte sig helt op i enden på de forankørende tyskere og pressede dem ud i svingene, sådan at han og Patrick kunne komme forbi, og her begyndte kampen mod tiden, hvor drengene sammen kæmpede sammen op i rækken. Nu stod Franklin sammen med Thomas og ventede, hvor Laurits kom først ud i pitten, mens Patrick uheldigvis ligesom nogle ganske få andre, havde misforstået hvor kører skiftet skulle foregå ved at køre ud ved tanknings området, en fejl der kostede adskillige betydende sekunder, hvor han måtte køre ud til det rigtige sted omgangen efter.

Ud fra pitten buldrede Franklin afsted, i hård kamp om de samme tyskere der voldte Laurits og Patrick problemer, blandt andre lidt mere voldsomme kørere, hvor Thomas kom ud i omgangen efter, hvor hans evner blev sat på prøve. Mens Franklin fik GSG 2 en placering op og fastholdte sin placering som nr.11 trods den hårde kamp, hvor flere kørte bevidst ind i ham, samtidigt et andet sted på banen kørte Thomas ret stabilt og kæmpede for at fange de sekunder det første kørerskifte havde kostet holdet,

Her blev begge hold kaldt ud til tankning, samt kartskifte, som desværre var en endnu dårligere kart som kastede GSG 1 tilbage på en 18 plads, og GSG 2 røg een plads tilbage til en delt 12. plads i en tilsvarende kart, inden holdene skulle ud til kørerskifte nr.2, hvor Anne og Laurits ventede.

Rookien Anne kæmpe en brav kamp med en meget ringe kart og det krævede et mirakel hvis hun skulle avancere, men hun overraskede hele teamet ved at kun falde en enkelt plads tilbage, og hun var pænt dygtig til at holde de bagfra kommende på afstand i de lange 45min hun skulle køre, ligesom hun kom forbi nogle af de kørere der lå bagerst i feltet til trods for at hun kørte i en meget dårlig kart og kom ud i pitten som nr.19 ud af 24. Samtidigt fik Laurits bragt ham selv og Franklin op på til delt 10. plads, inden den 3 og sidste skifte, hvor Patrick og Franklin skulle tage den sidste tørn inden løbet skulle slutte.

Under de resterende 45min, gik der ret vidt for sig, hvor der kom et enkelt flag op, pga. et hold skulle have tids straf for uregelmæssig kørsel, flag som der skulle have været mange af undervejs, men var udeblevet. Ikke længe efter blev Patrick kaldt ud til tankning, og her fik holdet en tiltrængt bedre kart end de 2 forrige, hvor han så kæmpede en hård kamp om at komme op i placeringerne og væk fra bundplaceringerne, mens Franklin var uheldig at havne i en gruppe som var meget hårdhændede i deres påkørsler.

Så voldsomme at Franklin måtte køre ud i en ufrivillig 4 køreskifte, som følge af store smerter i ribbenene og lade Laurits tage over i de sidste 30min, inden da havde Franklin fået GSG 2 op på en delt 9. plads, hvor skiftet desværre kostede holdet 1 placering og i omgangen efter blev Laurits kaldt ud til tankning og faldt yderligere 2 pladser tilbage, men fik en meget hurtig kart.

I de sidste 25 min lå GSG 1 som nr.19 og GSG 2 som nr.12 og alle top placeringer var langt væk og håbet om podiepladser var væk, mens gejsten var intakt og målet var at jagte den højest mulige placering inden løbet sluttede. Det lykkedes Patrick at avancere fra nr.19 til nr.16, mens Laurits kun fik 1 placerings forbedring til en 11 plads.

Efter løbet, havde flere på holdet ømheder, småskavanker som følge af den lange og hårde bane, men humøret var højt og alle havde fået tæsk, og er blevet en erfaring rigere, hvor man ser frem til det næste løb.

DSC02243

Ved den efterfølgende afslutnings samvær, fik Anne Andersen en anerkendelses pokal, sammen med 3 øvrige kvinder som havde taget kampen op mod mændene under løbet, hvor man blandt andet roste dem med deres flotte kørsel under løbet, hvor der også blev fortalt at man ville køns opdele løbet fremadrettet, i håb om flere kvindelige deltagere.